Obavijesti

POZIV

ZA MOGUĆNOST OBAVLJANJA

POSLOVA POMOĆI STUDENTIMA S INVALIDITETOM

 

 

 • Traže se redoviti studenti/studentice – tri (3) izvršitelja

   

 • Kratak opis poslova:

 • pomoć u kretanju (npr. u sobi studenta, do kombi vozila, studentskog restorana, liječnika i sl.)

 • pomoć pri odijevanju i obavljanju osobne higijene

 • pomoć u dodavanju stvari u sobi

 • pomoć pri konzumaciji hrane i pića

 • pomoć pri obavljanju temeljnih svakodnevnih aktivnosti (pomoć u čišćenju sobe – isključivo ako je student - asistent slobodan, odnosno nije na ispomoći nekom drugom studentu s invaliditetom, odnošenje rublja na pranje, odlazak u trgovinu, pratnja do bankomata i sl.)

 • pomoć pri obavljanju administrativnih poslova u okviru Studentskog doma.

   

  Napomena: poslovi se obavljaju isključivo u prostorima Studentskog doma

   

 • Radno vrijeme - rad u smjenama od 6 do 8 sati dnevno

 • Mjesto rada - Studentski dom „Stjepan Radić“

 • Cijena sata rada -neto 25.00 kuna

   

 • Prednost: iskustvo rada na sličnim poslovima

   

 • Uz prijavu na natječaj potrebno je dostaviti:

 1. Motivacijsko pismo

 2. Životopis

 3. Potvrda o statusu redovitog studenta

   

  Dokumentaciju je potrebno dostaviti najkasnije u srijedu 17. svibnja 2017. osobno ili poštom na adresu:

   

  Sveučilište u Zagrebu

  Ured za studente s invaliditetom

  Trg maršala Tita 14

  10 000 Zagreb

   

  ili e-poštom na uredssi@unizg.hr

   

   

  Pristupnici će po isteku Natječaja biti obaviješteni o daljnjem tijeku selekcijskog postupka.

   

   

 

Irena Majstorović

2. 5. 2017. u 16:24

Poštovani studenti,

Poslovni dnevnik i Večernji list petu godinu za redom provode projekt Iskustvo zlata vrijedi u kojem studentima s invalidnošću i studentima slabijega materijalnog statusa omogućujemo praksu u hrvatskim kompanijama, partnerima projekta.

U protekla četiri izdanja projekta Poslovni dnevnik je omogućio radnu praksu za 60-ak studenata s invalidnošću u 20-ak renomiranih hrvatskih tvrtki, a ponosno ističemo da je nekoliko studenata nakon odrađene prakse dobilo i stalno zaposlenje u istoj tvrtki.

Na stranici http://www.poslovni.hr/specijal/iskustvo-zlata-vrijedi-2017 su dostupne sve informacije o projektu.

 

Natječaj je otvoren do 16. lipnja 2017. Prijavite se na linku: http://www.poslovni.hr/promo/iskustvo-zlata-vrijedi-2017-prijavite-se-325819

 

Prijavite se, osjetite izazove koje donosi realno poslovno okruženje i steknite dragocjeno radno iskustvo u renomiranim tvrtkama!

Za sve dodatne informacije slobodno nam se obratite e- mailom na tihana.lesic@poslovni.hr ili na telefon: 01 6300 743.

 

Irena Majstorović

21. 10. 2015. u 13:41
Uređeno: 23. 10. 2015. u 09:05

Moguće je upisati sveučilišni izborni kolegij „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“, nositeljice prof. dr. sc. Lelie Kiš-Glavaš, redovite profesorice na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu.

Kolegij je dostupan za upis svim studentima koji su upisani na bilo koju sastavnicu Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija. Uvjet za upis kolegija je poznavanje studenta/ice s invaliditetom kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu student/ica koji upisuje kolegij bude student/ica asistent/ica („par“). Isto tako poželjno je da „par“ bude s istog studijskog programa i s iste studijske godine (i iste razine studija s obzirom na upisani semestar/godinu). Za potrebe upisa ovog kolegija skupinu studenata s invaliditetom definiraju studenti s oštećenjima vida (slijepi ili slabovidni), studenti s oštećenjem sluha (gluh, nagluhi i gluhoslijepi) i studenti s tjelesnim invaliditetom (motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima).

Kolegij se održava u dva dijela: prvi dio odnosi se na pripremnu radionicu, a drugi na pružanje vršnjačke potpore i redovite grupne konzultacije (superviziju).

Pripremna radionica (15P+30V) će biti održana tijekom dva vikenda (petak poslijepodne, subota, nedjelja) dok će se pružanje vršnjačke potpore (75V) i grupna supervizija (15V) odvijati tijekom semestra. Kolegij je dostupan i putem e-učenja.

Biserka Salar

21. 10. 2015. u 10:47
Uređeno: 28. 2. 2017. u 09:50

Poštovane kolegice i kolege,

na Pravnome fakultetu u Zagrebu trenutno djeluju dvije koordinatorice za studente s invaliditetom, uz kontakt podatke kako slijedi:

- za Studij socijalnoga rada, koordinatorica je prof. dr. sc. Kristina Urbanc (e-mail: kristina.urbanc@pravo.hr), konzultacije srijedom od 11 do 13 sati uz prethodnu najavu, Nazorova 51, te

- za pravni studij, koordinatorica je izv. prof. dr. sc. Irena Majstorović (e-mail: irena.majstorovic@pravo.hr), konzultacije četvrtko od 10 do 11,30 sati uz prethodnu najavu, Trg maršala Tita 3, kabinet 28, (u dogovoru je moguće održavanje konzultacija za studente s invaliditetom u biblioteci u prizemlju).

Također, za pojedinosti oko dostupne literature, upućujemo Vas na voditeljicu Biblioteke Pravnoga fakulteta, dr. sc. Andreu Horić (e-mail: andrea.horic@pravo.hr), u radno vrijeme Biblioteke.

Uz srdačan pozdrav,

koordinatorice Pravnoga fakulteta za studente s invaliditetom

Vladimir Dobovičnik

21. 10. 2015. u 10:48
Uređeno: 16. 11. 2015. u 10:45

Na Sveučilištu u Zagrebu, na kojem studira više od 65.000 studenata, svega je oko 330 registriranih studenata s invaliditetom, što čini oko 5 promila.
Kako bi se postiglo da svi potencijalni studenti s invaliditetom koji žele studirati na Sveučilištu u Zagrebu to i ostvare, nužno je osigurati uvjete za uspješno studiranje svim sadašnjim, a i budućim studentima s invaliditetom. Stoga je Sveučilište u Zagrebu osnovalo Ured za studente s invaliditetom kao referentni centar u kojem studenti mogu dobiti informacije na licu mjesta, kao i putem telefona, e-pošte, letaka, brošura. Ured kroz svoje aktivnosti studentima nudi i izravnu pomoć pri rješavanju specifičnih problema koji se mogu pojaviti tijekom studiranja, te tako predstavlja mehanizam za osiguravanje jednakih mogućnosti.

 

Ured je namijenjen studentima:

 • s oštećenjima vida
 • s oštećenjima sluha
 • s tjelesnim invaliditetom
 • s višestrukim oštećenjima
 • s kroničnim bolestima
 • sa psihičkim poremećajima
 • s teškoćama u učenju (disleksija, disgrafija i sl.)
 • s ostalim zdravstvenim stanjima ili teškoćama koje mogu utjecati na tijek studija.

Za više informacija, molimo posjetite: http://www.unizg.hr/uredssi/

Vladimir Dobovičnik

Copyright (C) 2017 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana