KATEDRA ZA POMORSKO I OPĆEPROMETNO PRAVO:
Repozitorij
Obavijesti
Prof. Radionov održava konzultacije za studente utorkom u 14h putem GMeet platforme na poveznici: https://meet.google.com/bma-fqcg-cxe Konzultacije se ne održavaju u periodu od 13.7.-27.8. 2021. g.  
Studenti, nakon zatvaranja prijavnog roka, na student.pravo.hr e-mail adresu dobivaju obavijest o terminu održavanja on-line usmenog ispita te Google Meet poveznicu. Na dan ispita, studenti se mole da u zadano vrijeme budu on-line na Google Meet kanalu s uključenom kamerom i mikrofonom. Potrebno je da se na Google Meet izvrši prijava putem AAI identiteta. Studenti se upozoravaju kako se ne smiju služiti nikakvim dodatnim sredstvima te da ne smiju snimati ispit. Na početku ispita se prvo provjerava identitet studenata na način da svaki student u kameru pokaže otvorenu prvu stranicu svog indeksa, osobnu iskanicu ili neki drugi identifikacijski dokument s fotografijom. Potom se pristupa ispitivanju koje će biti organizirano na isti način kao i uživo, tj. svaki kandidat će, jedan po jedan, dobiti nekoliko pitanja. Dok jedan student odgovara, drugi studenti se mole da drže mikrofone isključenima. Nakon završenog odgovaranja studenti se mogu isključiti iz video konferencije, a ocjena iz ispita šalje se e-mailom kao potvrda. Moli se pretposljednji kandidat/kandidatkinja da ostane uključen/a tijekom odgovaranja posljednjeg kandidata radi osiguravanja javnosti ispita.
Na slijedećoj poveznici dostupna je Evaluacija online nastave - Pomorsko i općeprometno pravo .
Europsko udruženje za zračno pravo (EALA) raspisalo je i ove godine natječaj za studentske radove u području zračnog prava. Svake godine tnanstveni odbor EALA-e sastavljen od zrakoplovnih akademika i stručnjaka nagrađuje autore eseja na engleskom jeziku o temama izravno povezanim sa zračnim pravom (u najširem smislu). Prva nagrada iznosi 2.000 EUR a druga 1.000 EUR , koja se dodjeljuje esejima koje Odbor izabere kao prvi, odnosno drugi najbolji rad. Osvajanje nagrade također omogućuje besplatan ulaz na sljedeću godišnju konferenciju EALA-e (studeni 2021.) i mogućnost javnog predstavljanja rezultata njihovih istraživanja. Detaljnije o uvjetima sudjelovanja možete pronaći na web stranici EALA-e, https://eala.aero/wp-content/uploads/2014/04/EALA-Prize-Terms-of-Reference.pdf   Ako imate dodatnih pitanja, možete se javiti doc. Savić na isavic@pravo.hr  
Molimo studente koji prema Pravilniku o studiranju imaju pravo odabira ili izuzeća ispitivača da se telefonom ili e-mailom jave u tajništvo Katedre za pomorsko i općeprometno pravo ISKLJUČIVO u terminima navedenim u opširnijem sadržaju obavijesti: Unaprijed hvala!
Na slijedećoj poveznici dostupne su informacije u vezi prakse na Sudu Europske unije: https://curia.europa.eu/jcms/jcms/Jo2_10338/.
Na slijedećoj poveznici dostupni su rezultati upitnika zadovoljstva s predavanja na kolegiju Pravo osiguranja u akademskoj godini 2019./2020.
Doc. dr. sc. Mudrić izvodi redovite online konzultacije putem google meet aplikacije uz prethodnu najavu studenata putem e-maila, utorkom od 11h.    
Imate pitanja vezana uz materiju pomorskog i općeprometnog prava? Obratite nam se elektronskim putem ( email) i pogledajte rubriku " Studenti pitaju " .   Link na " aktualna pitanja ".
Imate pitanje/komentar za nekog od članova katedre? Molimo pošaljite nam e-mail !
PRELISTAJTE KNJIGU "EUROPSKO...
U dokumentu pod nazivom „Europsko prometno pravo – pregled“ koji se nalazi na ovoj poveznici , svi zainteresirani čitatelji mogu dobiti kratki uvid u izgled knjige. Dokument sadrži izvadak iz knjige Europsko prometno pravo (autora Radionov, N; Ćapeta, T.; Marin, J.; Bulum, B.; Kumpan, A.; Popović, N.; Savić, I., u izdanju Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2011.). U izvatku se nalazi detaljni sadržaj knjige po svim poglavljima, predgovor urednika te popis kratica i popis više od sto presuda i odluka institucija Europske unije iz područja prometnog prava koje su u knjizi obrađene.   Knjigu možete nabaviti u Knjižari Pravnog fakulteta u Zagrebu, Trg maršala Tita 3 (dvorišni ulaz) ili putem narudžbenice koja se nalazi u repozitoriju dokumenata na ovoj stranici .