GRUPA 1 - REDOVITI STUDENTI - DOC. SAVIĆ:
Pomorsko i općeprometno pravo (vježbe)
Opće informacije o vježbama

Studenti na vježbama stječu praktična znanja i vještine iz materije Pomorskog i općeprometnog prava.

 

Obveze polaznika

Studenti su dužni prisustvovati na najmanje dvije trećine ukupnih termina održavanja vježbi odnosno kako je precizirano na uvodnom sastanku, 20. ožujka 2019. godine.

 

Osim urednog pohađanja vježbi, studenti su dužni i uredno izvršavati kontinuirani tjedni zadatak - napisati esej (pravno mišljenje) o konkretnom slučaju iz prakse koji će im predstaviti voditelj vježbi. Prilikom zadavanja svakog zasebnog tjednog zadatka studentima će se preciznije objasniti što se od njih očekuje. Na sljedećem terminu vježbi će se raspravljati o problemu o kojem su studenti prethodno napisali esej i predali ga voditelju vježbi. 

Da bi ostvarili pravo na potpis iz vježbi, studenti su dužni imati najmanje 70% predanih zadataka pozitivno ocijenjenih.

Zadaci će se, kako će biti unaprijed najavljeno, moći preuzeti u repozitoriju na ovoj web stranici, za svaku vježbačku grupui. Uz svaki zadatak će ići uputa za rješavanje koju student mora poštivati. Predani zadatak koji neće biti u skladu s uputom, neće se uzimati u obzir niti pregledavati (odnosno bit će negativno ocijenjen). Riješeni zadatak student treba donijeti na iduće vježbe, sukladno rasporedu.

U okviru vježbi doc. Savić će studentima predstaviti i neke oblike aktivnog učenja i učenja u skupini, s ciljem da se studenti potaknu na kritičko razmišljanje i vježbaju usmeno i pisano izražavanje.

Na kraju vježbi provest će se evaluacija rada na vježbama putem anonimnih upitnika, čiji će se sadržaj obraditi i objaviti na web-stranici Katedre za pomorsko i općeprometno pravo.


Obavijesti
Repozitorij