doc. dr. sc. Barbara Preložnjak
doc. dr. sc.
Barbara Preložnjak

Dr. sc. Barbara Preložnjak je docentica na Katedri opće teorije države i prava od 2016. godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (2003), a na istom je fakultetu i magistrirala (2009) te doktorirala (2013) obranivši doktorsku disertaciju pod naslovom “Liberalne teorije pravednosti i sustavi besplatne pravne pomoći”. Radila je kao vježbenica-volonterka (2003-2005) na Općinskom i Županijskom sudu u Zagrebu, a pravosudni ispit je položila 2007. godine. Kao znanstvena novakinja radila je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (2008-2009), a od 2009. na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pomoćnica je voditelja Pravne klinike Pravnog fakulteta u Zagrebu od 2010. godine. Tijekom doktorskog studija usavršavala se na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. Područja njezinog znanstvenog i nastavnog interesa uključuju teoriju prava, filozofiju prava i građansko procesno pravo.

Više

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Izabrani projekti

Preobrazba građanskog pravosuđa pod utjecajem globalnih i regionalnih integracijskih procesa. Jedinstvo i različitost

Šifra projekta:6988

Vrsta projekta: Hrvatska zaklada za znanost, znanstveni projekt

Voditelj projekta: prof. dr. sc. Alan Uzelac

 

Poznavanje i vrijednosno prihvaćanje europskog i međunarodnog prava u RH
Šifra projekta: 066-0661428-1303
Vrsta projekta: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, znanstveni projekt
Voditelj projekta: prof. dr. sc. Ivan Šimonović