OPĆE INFORMACIJE:
Javna nabava - Ekonomski najpovoljnija ponuda
O programu

Javna nabava je gospodarska djelatnost od iznimne važnosti za Republiku Hrvatsku. Pravo javne nabave složen je i za pravni poredak sve važniji dio upravnog prava. Postupci javne nabave u fokusu su javnopravnih tijela, gospodarskih subjekata, pravnih praktičara i upravnih sudova. Potrošnja javnih sredstava za nabavu dobara, radova i usluga izravno utječe na proračun ali i na gospodarstvo države u cjelini te zbog svog utjecaja i podložnosti korupciji mora biti podvrgnuta složenim i detaljno propisanim postupcima. Složenost tih postupaka dodatno je pojačana čestim normativnim promjenama, koje sigurno ne doprinose stabilnosti i pravnoj sigurnosti za sve zainteresirane strane. 

 

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu je idealna ustanova koja bi, u okviru cjeloživotnog obrazovanja, a unutar nastave za stručno usavršavanje koju Fakultet pruža u skladu sa svojim Statutom i Pravilnikom o cjeloživotnom obrazovanju, mogla pružiti izvrstan program o pregovaračkom postupku prethodne objave. 

 

U navedenom programu zainteresirani polaznici upoznat će se sa svim ključnim pravnim pitanjima pregovaračkog postupka bez prethodne objave: opravdanosti korištenja, načinu provođenja, specifičnostima s obzirom na druge javnonabavne postupke, pravnom zaštitom i revelantnom praksom DKOM-a, Visokog upravnog suda i Suda Europske unije.

 

Nastava će se održavati u prostorijama Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (dvorana V, Trg Republike Hrvatske 3), a predviđa se termin od 23. i 24. rujna 2019. Nastavna grupa neće brojati više od 50 kandidata. Nastava će se održavati u poslijepodnevnim satima, od 17-21 sat. Predviđeno trajanje nastave je dva radna dana (ponedjeljak i utorak), u trajanju od 5 nastavnih sati po danu. Prema tome, ukupna satnica iznosi 10 nastavnih sati (5x2).

 

Cijena programa po polazniku iznosi 1.750,00 kn. Upisnina pokriva sve troškove programa, što uključuje nastavne materijale (.ppt prezentacije i sl.), izdavanje potvrde ili svjedodžbe i okrjepu na nastavi.