Iva Bjelinski Radić, mag. iur.
Iva Bjelinski Radić,
mag. iur.

Iva Bjelinski Radić rođena je 1987. godine u Šibeniku. Diplomirala je u veljači 2012. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s diplomom magna cum laude. Tijekom studija bila je dobitnica Dekanovog priznanja za uspjeh u studiju (2008.) te Posebne rektorove nagrade dodijeljene za uspjeh na regionalnom studentskom Moot Court natjecanju iz područja ljudskih prava (2009.) Od ožujka 2012. do rujna 2014. godine radila je kao odvjetnička vježbenica u Odvjetničkom društvu Glinska & Mišković d.o.o. u Zagrebu. Položila je pravosudni ispit u siječnju 2014.

Od rujna 2014. godine zaposlena je kao asistentica na Katedri za radno i socijalno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu, gdje pohađa i poslijediplomski doktorski studij iz europskog prava. Akademska je mentorica Grupe za zaštitu prava radnika u Pravnoj klinici Pravnog fakulteta u Zagrebu. Odlično vlada engleskim jezikom (C2), a služi se i njemačkim jezikom (B2).

Više

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.