dr. sc. Ivan Obadić
dr. sc.
Ivan Obadić

Ivan Obadić postdoktorand je na Katedri za opću povijest prava i države Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je nastavni i znanstveni studij povijesti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (profesor povijesti i diplomirani povjesničar), a 2007. integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni pravni studij na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2008. godine magistrirao je povijest međunarodnih odnosa na London School of Economics and Political Science, a 2013. poslijediplomski studij na Europskom Sveučilišnom Institutu (European University Institute) u Firenci, Italija. Doktorirao je na Europskom Sveučilišnom Institutu 2017. godine.

 

Radio je kao asistent na Zavodu za znanstveni rad Varaždin Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (2008.-2010.). Na Pravnom fakultetu radi od 2010. godine. Predmet njegova znanstveno-istraživačkog rada su teme iz područja pravne, ekonomske i diplomatske povijesti vezane za razvoj europske integracije, Hladni rat, jugoistočnu Europu i grad Varaždin. Do sada je objavio više članaka i poglavlja u nizu domaćih i stranih časopisa i zbornika radova. Organizirao je i sudjelovao u organizaciji niza predavanja, konferencija i seminara. Sudjelovao je u nekoliko znanstvenih projekata u okviru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Pravnog i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Robert Schuman Centre for Advanced Studies, te Europskog Sveučilišnog Instituta. Dobitnik je nekoliko nagrada i stipendija (Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu, LSE Graduate Merit Award, stipendija talijanskog Ministarstva vanjskih poslova za doktorski studij na EUI-u itd.).

Više

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Izabrani projekti

2020.,  suradnik na projektu Hrvatske zaklade za znanost, "Integracija i dezintegracija Europske unije: Dinamike europeizma i euroskepticizma" (UIP-2019-04-2979)

 

2019. godine član hrvatske istraživačke grupe na Integrating Diversity in the European Union (InDivEU) projektu (Obzor 2020). Nositelj projekta u kojemu sudjeluje 14 partnerskih institucija je Robert Schuman Centre for Advanced Studies, European University Institute (EUI).

 

2019. godine sudjeluje na međunarodnom znanstvenom projektu „euandi2019“ na kojemu je suvoditelj hrvatskog tima. Nositelj projekta je Europski sveučilišni institut (EUI) u Firenci i Sveučilište u Luzernu

 

Od 2015. do 2019. godine sudjeluje na međunarodnom znanstvenom projektu o povijesti Europske komisije – „The European Commission (1986-2000) – History and Memories of an Institution. Nositelj projekta je HistCom 3 konzorcij (European University Institute (EUI), Florence, London School of Economics and Political Science (LSE),  Sveučilište Leuven, Sveučilište Sorbonne, Historical Archives of the European Union, itd.).

 

Od 2014. do 2015. godine sudjelovao je na međunarodnom znanstvenom projektu „Developing Evidence-based Management and Operations in India-EU Migration and Partnerships“. Nositelj projekta je bio Migration Policy Centre, Robert Schuman Centre for Advanced Studies, European University Institute (EUI).

 

Od 2013. do 2014. godine sudjelovao je na međunarodnom znanstvenom projektu „euandi“. Nositelj projekta bio je European Union Democracy Observatory (EUDO), Robert Schuman Centre for Advanced Studies, European University Institute (EUI).

 

Od 2011. godine sudjeluje sa znanstvenim radovima pravno-povijesne tematike na znanstvenom projektu „Povijest hrvatskog prava i njegove europske pravno-povijesne pretpostavke“. Nositelj projekta je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.