prof. dr. sc. Ivana Grgurev
prof. dr. sc.
Ivana Grgurev

Ivana Grgurev diplomirala je na Pravnom fakultetu 1997. godine. Tijekom studija (1996. godine) nagrađena je Rektorovom nagradom. Magistrirala je u veljači 2002. godine na Pravnom fakultetu u Zagrebu (Poslijediplomski znanstveni studij iz trgovačkog prava i prava društava), a na istom je fakultetu doktorirala u studenom 2006. Od 1997. godine radi na Katedri za radno i socijalno pravo. Redovita je profesorica. Provela je dva semestra (2000./2001. i 2003./2004. godine) na znanstvenom istraživanju na Pravnom fakultetu u Beču. Osim toga, znanstveno se usavršavala na kraćim studijskim boravcima u Grčkoj (Institut za pomorsko pravo, Rodos), Njemačkoj (Sveučilište u Heidelbergu) i Mađarskoj (CEU, Budimpešta). Sudjelovala je i sudjeluje u nekoliko znanstveno istraživačkih projekata (projekt European Labour Law Network, projekt Restatement Labour Law in Europe (oba projekta pod vodstvom prof. dr. sc. Bernd Waas), projekti Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te projekt UNDP-a). Stručno je i društveno aktivna u području radnog i socijalnog prava: sudjelovala je u pripremi pregovora s EU; bila je voditeljica radne skupine za izradu Nacrta prijedloga Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama; bila je članica radne skupine koja je izradila Nacrt prijedloga Zakona o suzbijanju diskriminacije; bila je članica Povjerenstva za utvrđivanje reprezentativnosti; educirala je nevladine udruge o antidiskriminacijskom pravu u okviru seminara organiziranog na inicijativu EU: Awareness raising seminar in the areas of non discrimination ond equality targeted at civil society organisations; članica je European Labour Law Network, Hrvatske udruge za radno pravo i socijalnu sigurnost te Vis Moot Alumni Zagreb. Služi se engleskim, njemačkim i talijanskim jezikom.

Više

EDUKACIJA

Godina diplomiranja: 1997

Godina magistriranja: 2002

Godina doktoriranja: 2006

Na katedri od: 1997

KONTAKT

E-mail:
E-mail
Telefon:
4564 322
Adresa:
Trg Republike Hrvatske 14, soba 44
Katedra/služba:
Radno i socijalno pravo
Konzultacije:

Ponedjeljkom od 14 sati. Konzultacije se održavaju online, zbog epidemiološke situacije, putem Google Meet linka: https://meet.google.com/iyf-vgpz-nzc

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.