OBAVIJESTI:
Gospodarsko kazneno pravo

Molim studente da dođu najkasnije u 8:30. Ponijeti obavezno osobnu iskaznicu. Molim također da svoj dolazak potvrdite na mail zamjenice Ravnateljice USKOKA, gđe Marte Šamote-Galjer: Marta.SamotaGaljer@uskok.dorh.hr  Svi moraju prisusustvovati barem jednom ročištu. 

 

u tijeku je rasprava protiv I okr. Milana Bandića i dr. zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st.1. i 2., trgovanjem utjecajem iz čl. 295. st.1., poticanja na davanje lažnog iskaza - opisano i kažnjivo po članku 305. stavku 1. u vezi članka 37. Kaznenog zakona/11, sprečavanja dokazivanja iz članka 306. stavak 2. Kaznenog zakona/11, te krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz članka 279. stavak 1. Kaznenog zakona/11, te poticanjem na zlouporabu položaja i ovlasti i poticanjem  na trgovanje utjecajem .

 

Optužnicom su inkriminirani događaji zamjene zemljišta između Grada Zagreba i trg. Društva Bramgrad projekt d.o.o., nezakonita zapošljavanja i premještaji  u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu, nezakonita korištenja službenih vozila Grada Zagreba za privatne potrebe osoba bliskih gradonačelniku, te poticanje na davanje lažnog iskaza Vide Demarin i krivotvorenje dokumentacije koja je tijekom istrage dostavljana sudu uz žalbe protiv rješenja Županijskog suda u Zagrebu kojim su određene privremene mjere na imovini Milana Bandića.

 

Potvrđena je i točka 1. ove optužnice vezano za pogodovanja trgovačkim društvima u vlasništvu Petra Pripuza od strane Milana Bandića i dr. a kako bi se istima omogućilo dodjeljivanje poslova zbrinjavanja otpada na način da se nezakonito mijenjala natječajna dokumentacija sukladno mogućnostima društva CE-Z-AR d.o.o. i Održivi razvoj d.o.o., te je proveden ograničeni postupak javne nabave samo s navedenima iako za to nisu bili ispunjeni zakonski uvjeti. Predložili smo spajanje na ovo gore al još nema odluke suda tako da ne znam hoće biti šta oko toga. 

Vidjeti i Ustavnu odluku u slučaju Bandić - dostupna na: https://www.hrt.hr/fileadmin/video/U-III-1451-2015_Bandic_Ustavni_usvojena_tuzba.pdf

Popis obavijesti