Skrećem pozornost na obavijest o prikazivanju filma. Dolazak za seminariste je obavezan. 

 

Poziv na premijeru dokumentarnog filma

“Dubrovnik i zločini nad kulturnom baštinom”

 

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na premijeru dokumentarnog filma “Dubrovnik i zločini nad kulturnom baštinom” u produkciji Outreach programa Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ). Projekcija će biti održana u Dvorani br. 3 Pravnog fakulteta u Zagrebu (Trg maršala Tita 14), u ponedjeljak, 21. ožujka 2016. godine, s početkom u 14:00 sati.

 

Nakon projekcije, predstavnici Outreach programa MKSJ-a govorit će o filmu i odgovarati na pitanja publike, nakon čega će uslijediti domjenak.

 

Kratko o flimu:

Od samog početka mandata Međunarodnog suda, vođene su istrage u vezi s izvješćima o sustavnom uništavanju ustanova namijenjenih religiji, obrazovanju ili kulturi. Suđenja koja su uslijedila osigurala su da se sporazumi i konvencije koji postoje na papiru tijekom cijelog 20. stoljeća konačno primijene u praksi. Ovaj dokumentarni film predstavlja pregled postignuća Međunarodnog suda na ovom polju međunarodnog prava. Koristeći kazneni progon za zločine počinjene tijekom opsade Dubrovnika kao primjer, ovaj film predstavlja kako su zločini nad kulturnom baštinom prestali biti "razumljiva posljedica rata" i postali ono što upućuje na predstojeće kampanje progona civila.

Popis obavijesti
Repozitorij