Pavle i Ranko su dana 27. ožujka 2008. oko 21,40 sati u Zagrebu, Savska cesta zajedno i u dogovoru s još oko deset NN osoba smatrajući Krešimira, Jakova, Igora i Elvira navijačima Košarkaškog kluba "Partizan",  istima prišli

vičući  "ovo su partizanovci, ubij ih, ubij i sl."

 

Istovremeno su ih  napali zadajući  im već broj udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, od kojih udaraca su Krešimir, Jakov i Igor pali na tlo gdje su ih nastavili udarati rukama i nogama po čitavom tijelu, dok je Elvir uspio pobjeći, a bio je u strahu jer se nije mogao braniti od napada zbog zadanih udaraca i brojnosti napadača.

 

Također je i Jakov u jednom trenutku uspio ustati sa tla i pobjeći u strahu, nije se mogao braniti od napada zbog zadanih udaraca i brojnosti napadača, dok su Krešimir i Igor ostali bespomoćno ležati na tlu gdje su ih Pavle i Ranko i ostale NN osobe nastavile udarati rukama i nogama po cijelom tijelu sve dok nisu prestali s napadom te se udaljili. Zbog tog događaja su  Krešimir, Jakov, Igor i Elvir bili u  strahu, osjećali  bespomoćnost i nemoć. Elvir je uslijed napada zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu prijeloma desne lične kosti.

 

 

Molimo dostaviti zadano do 16:30 sati u četvrtak.

 

Zadaci

 

1. GRUPA- Napisati optužnicu-napisati činjenični i zakonski opis i pravnu kvalifikaciju kaznenog djela uz obrazloženje, uz napomenu da se opišu radnje pojedinog supočinitelja i sudionika. (GRUPA KOJA JE BILA SUD ZADNJI PUT)

2. GRUPA-Razraditi obranu za svakog optuženika (GRUPA KOJA JE BILA DRŽAVNI ODVJETNIK)

3. GRUPA- Donijeti presudu - kod osuđujućih odluka odrediti točnu kvalifikaciju i ulogu-da li se radi o supočinitelju ili sudioniku, i kaznu. (GRUPA KOJA JE BILA ODVJETNIK)

 

 

Popis obavijesti
Repozitorij
Repozitorij je prazan
Slučaj 1 (za vježbe koje će se održati dana 05.11.2015. god. u 16 h)

Trojica prijatelja (A,B i C), od kojih nitko nema novaca, dolaze u blizinu samoposluge osobnim vozilom kojim upravlja A  koji ga zaustavlja 30 metara od ulaza u samoposlugu. Osobe B i C izlaze van i dolaze do samoposluge, u kojoj osim prodavačice nema nikoga, te osoba B ostaje na vratima, dok osoba C ulazi u unutrašnjost samoposluge i uzima bocu vina i stavlja ispod jakne.

Prodavačica primjećuje da osoba C pokušava ukrasti bocu vina i kreće za njim te ga sustiže kod izlaznih vrata, međutim osoba B je odgurne te osobe C i B pobjegnu sa bocom vina i utrče u automobil koji se odmah udalji.

 

Zadaci

 

1. GRUPA - Napisati optužnicu-napisati činjenični i zakonski opis i pravnu kvalifikaciju kaznenog djela uz obrazloženje, uz napomenu da se opišu radnje pojedinog supočinitelja i sudionika.

2. GRUPA -Razraditi obranu za svakog optuženika

3. GRUPA - Donijeti presudu - kod osuđujućih odluka odrediti točnu kvalifikaciju i ulogu-da li se radi o supočinitelju ili sudioniku, i kaznu.

 

 

Molimo dostaviti zadano do 16 sati u četvrtak, 05.11.2015.