Dana 29.11. u 9h sutkinja Prežetina ima raspravu koja je zanimljiva za vježbače. Molim vas da studenti koji mogu prisustvovati raspravi (preporučujem za sve koje su u mogućnosti) dođu na Općinski kazneni sud, Ilica 207, 29.12. u 9,00, sudnica broj 5.

Ujedno vas molim da mi javite mailom vaša imena i prezimena prije odlaska. 

 

Radi dogovranaja daljnih termina posjeta sudu, napominjem da se raspored održavanja Vježbi promjenio na način:

 

  • 14.1. 2016. Slučaj 4 (završne napomene oko slučajeva) 
  • 21.1.2016. Posjet Županijskom sudu II (ili drugi datum kojeg dogovorimo.) 
  • 27.1.2016. Završne vježbe i podjela potpisa

Kako me neće biti 27.1., moguće je da cemo podjelu potpisa organizirati drugi dan. sve cemo se dogovoriti 14.1. tako da molim vježbače da obavezno prisustvuju tim vježbama. 

Popis obavijesti
Repozitorij
Repozitorij je prazan
Slučaj 1 (za vježbe koje će se održati dana 05.11.2015. god. u 16 h)

Trojica prijatelja (A,B i C), od kojih nitko nema novaca, dolaze u blizinu samoposluge osobnim vozilom kojim upravlja A  koji ga zaustavlja 30 metara od ulaza u samoposlugu. Osobe B i C izlaze van i dolaze do samoposluge, u kojoj osim prodavačice nema nikoga, te osoba B ostaje na vratima, dok osoba C ulazi u unutrašnjost samoposluge i uzima bocu vina i stavlja ispod jakne.

Prodavačica primjećuje da osoba C pokušava ukrasti bocu vina i kreće za njim te ga sustiže kod izlaznih vrata, međutim osoba B je odgurne te osobe C i B pobjegnu sa bocom vina i utrče u automobil koji se odmah udalji.

 

Zadaci

 

1. GRUPA - Napisati optužnicu-napisati činjenični i zakonski opis i pravnu kvalifikaciju kaznenog djela uz obrazloženje, uz napomenu da se opišu radnje pojedinog supočinitelja i sudionika.

2. GRUPA -Razraditi obranu za svakog optuženika

3. GRUPA - Donijeti presudu - kod osuđujućih odluka odrediti točnu kvalifikaciju i ulogu-da li se radi o supočinitelju ili sudioniku, i kaznu.

 

 

Molimo dostaviti zadano do 16 sati u četvrtak, 05.11.2015.