Molim poslati na emial: suncana.roksandic@pravo.hr najkasnije do četvrtka do 15 sati.

 

Dana 02. prosinca 2006. oko 04,00 sati, Damir je ispred noćnog kluba "Savski kutić-Canadian club" Savska cesta bb, susreo Antu i rekao mu je da sjedne u njegovo vozilo marke "VW Polo", kako bi porazgovarali.

 Ante je  pristao budući se sa Damirom poznaje od ranije, te je sjeo na suvozačko sjedalo navedenog vozila. Tada mu je prišao Edvin zajedno sa još jednom NN  muškom osobom koji su sjeli na stražnje sjedalo navedenog vozila, nakon čega je Damir zaključao sva vrata vozila, stavio ga u pogon i isti vozio cca 25 minuta, a za koje vrijeme su Edvin i NN muška osoba Anti zadali više udaraca otvorenim dlanom ruke u predjelu glave.  Dolaskom do makadamskog puta uz rijeku Savu u blizini Toplane, Damir je zaustavio vozilo i telefonskim putem pozvao više NN osoba, koje su potom i došle, nakon čega su Damir, Edvin i NN muška osoba koja je prethodno s njima bila u vozilu izvukli Antu iz istog, oborili ga na tlo, a potom su mu Edvin i ostale NN osobe zadali više udaraca rukama i nogama obuvenim u cipelu po glavi i tijelu.

Tom prilikom je Ante zadobio tjelesne povrede u vidu krvnog podljeva oko lijevog oka, krvnog podljeva na leđima, krvnog podljeva desne nadlaktice i oguljotine na lijevom koljenu, a u jednom trenutku je počeo bježati dok su ga držali za majicu i istu mu istrgnuli s tijela, te je u strahu za vlastiti život skočio u rijeku Savu.

 

Zadaci

 

1. GRUPA- Napisati optužnicu-napisati činjenični i zakonski opis i pravnu kvalifikaciju kaznenog djela uz obrazloženje, uz napomenu da se opišu radnje pojedinog supočinitelja i sudionika.

2. GRUPA-Razraditi obranu za svakog optuženika

3. GRUPA- Donijeti presudu - kod osuđujućih odluka odrediti točnu kvalifikaciju i ulogu-da li se radi o supočinitelju ili sudioniku, i kaznu.

Popis obavijesti
Repozitorij
Repozitorij je prazan
Slučaj 1 (za vježbe koje će se održati dana 05.11.2015. god. u 16 h)

Trojica prijatelja (A,B i C), od kojih nitko nema novaca, dolaze u blizinu samoposluge osobnim vozilom kojim upravlja A  koji ga zaustavlja 30 metara od ulaza u samoposlugu. Osobe B i C izlaze van i dolaze do samoposluge, u kojoj osim prodavačice nema nikoga, te osoba B ostaje na vratima, dok osoba C ulazi u unutrašnjost samoposluge i uzima bocu vina i stavlja ispod jakne.

Prodavačica primjećuje da osoba C pokušava ukrasti bocu vina i kreće za njim te ga sustiže kod izlaznih vrata, međutim osoba B je odgurne te osobe C i B pobjegnu sa bocom vina i utrče u automobil koji se odmah udalji.

 

Zadaci

 

1. GRUPA - Napisati optužnicu-napisati činjenični i zakonski opis i pravnu kvalifikaciju kaznenog djela uz obrazloženje, uz napomenu da se opišu radnje pojedinog supočinitelja i sudionika.

2. GRUPA -Razraditi obranu za svakog optuženika

3. GRUPA - Donijeti presudu - kod osuđujućih odluka odrediti točnu kvalifikaciju i ulogu-da li se radi o supočinitelju ili sudioniku, i kaznu.

 

 

Molimo dostaviti zadano do 16 sati u četvrtak, 05.11.2015.