Ana je tijekom mjeseca kolovoza i rujna 2013. godine, u Zagrebu, u dnevnim novinama objavila u više navrata oglas da pruža usluge magije i kristaloterapije kojima rješava zdravstvene i emotivne probleme. Povodom tih oglasa ju je kontaktirala  Štefanija na objavljeni broj mobitela. Nakon toga, u vremenskom razdoblju od 16. rujna 2013. godine pa sve do 07. siječnja 2015. godine u Zagrebu na raznim adresama, u Boškovićevoj ulici, Šoštarovim stubama, Martićevoj ulici, Ana joj je  obećala zdravstvene tretmane "na daljinu" koji su joj trebali riješiti probleme sa bubrezima, te od iste preuzimala zlatninu, mobitel, nekoliko umjetničkih slika, te razne novčane iznose u kunama i eurima, ukupne vrijednosti 163.211,00 Kn, kako bi joj kupovala skupe kristale koji će ju izliječiti, zatim očistila zlato od crne magije, te uložila u igre na sreću, jer da su se razni brojevi pojavljivali nakon tretmana na zlatnini Štefanije, koja joj je vjerovala i u navedenom vremenskom razdoblju slušala upute vjerujući u njezine iscjeliteljske moći, predavala joj novac u gore navedenom ukupnom iznosu, a pošto joj se zdravstveno stanje nije popravilo, a ponestalo joj je sredstava, prestala je  Ani  davati novac.

 

 

 

Zadaci

 

1. GRUPA- Napisati optužnicu-napisati činjenični i zakonski opis i pravnu kvalifikaciju kaznenog djela uz obrazloženje;

2. GRUPA-Razraditi obranu okrivljene  Ane;

3. GRUPA- Donijeti presudu - kod osuđujućih odluka odrediti točnu pravnu kvalifikaciju i kaznu.

 

Molim odgovore poslati sutkinji Pražetini Kaleb na mail najkasnije do 14 h dana 29.11.

Popis obavijesti
Repozitorij
Repozitorij je prazan
Slučaj 1 (za vježbe koje će se održati dana 05.11.2015. god. u 16 h)

Trojica prijatelja (A,B i C), od kojih nitko nema novaca, dolaze u blizinu samoposluge osobnim vozilom kojim upravlja A  koji ga zaustavlja 30 metara od ulaza u samoposlugu. Osobe B i C izlaze van i dolaze do samoposluge, u kojoj osim prodavačice nema nikoga, te osoba B ostaje na vratima, dok osoba C ulazi u unutrašnjost samoposluge i uzima bocu vina i stavlja ispod jakne.

Prodavačica primjećuje da osoba C pokušava ukrasti bocu vina i kreće za njim te ga sustiže kod izlaznih vrata, međutim osoba B je odgurne te osobe C i B pobjegnu sa bocom vina i utrče u automobil koji se odmah udalji.

 

Zadaci

 

1. GRUPA - Napisati optužnicu-napisati činjenični i zakonski opis i pravnu kvalifikaciju kaznenog djela uz obrazloženje, uz napomenu da se opišu radnje pojedinog supočinitelja i sudionika.

2. GRUPA -Razraditi obranu za svakog optuženika

3. GRUPA - Donijeti presudu - kod osuđujućih odluka odrediti točnu kvalifikaciju i ulogu-da li se radi o supočinitelju ili sudioniku, i kaznu.

 

 

Molimo dostaviti zadano do 16 sati u četvrtak, 05.11.2015.