1. 10. 2012. u 08:51
četvrtak, 20. rujna 2012. od 10 do 12 sati, u vijećnici Pravnog fakulteta, II. kat, Trg maršala Tita 14 održan je okrugli stol pod nazivom 'Upravljanje kvalitetom na Pravnom fakultetu u Zagrebu: razvoj sustava i dobre prakse u skladu s europskim i domaćim standardima'.
 
Uvodno izlaganje održala je prof. dr. sc. Marina Ajduković, zamjenica predsjednika Povjerenstva za upravljanje kvalitetom, a potom su koncept upravljanja kvalitetom, kao i dosadašnje aktivnosti Povjerenstva na izradi Priručnika prikazali doc. dr. sc. Anamarija Musa, doc. dr. sc. Frane Staničić i dr. sc. Eva Anđela Delale. Nakon izlaganja, uslijedila je rasprava u kojoj su aktivno sudjelovali i unutarnji i vanjski dionici – studenti, nastavnici i drugi zaposlenici te predstavnici poslodavaca.
 
Prof. dr. sc. Marina Ajduković rezimirala je raspravu ističući da je upravljanje kvalitetom neprekidan i dugotrajan proces i da njegov uspjeh ovisi o uključivanju i doprinosu svih dionika uz širenje kulture kvalitete i prihvaćanja koncepta u akademskoj zajednici. Percipiranje promjene i prilagodbe međunarodnim i europskim standardima nužnost je na tom putu. Cilj  osiguravanja kvalitete, između ostalog, uključuje stvaranje obrazovanih i kompetentnih studenata uspješnih na tržištu rada i profesionalnoj karijeri, te prepoznat i međunarodno konkurentan znanstveno-nastavni i stručni rad na Fakultetu kojeg provode uspješni i zadovoljni zaposlenici. Krajnji rezultat upravljanja kvalitetom, međutim, ostaje pozitivan doprinos Fakulteta razvoju zajednice i društva u cjelini, ali i razvoj temeljnih znanstvenih disciplina.
Anamarija Musa
Copyright (C) 2020 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana