30. 10. 2017. u 14:59
Law, Religion and Love: Seeking Ecumenical Justice for the Other

'Law, Religion and Love: Seeking Ecumenical Justice For The Other' naslov je nove knjige koju kao urednik uz Paula Babiea potpisuje naš nastavnik Vanja-Ivan Savić u izdanju svjetski renomirane izdavačke kuće Routledge. Knjiga je skup eseja vrsnih svjetskih stručnjaka za pravo i religiju, teologiju i sociologiju te komparativne religijske pravne sustave. Zajednički nazivnik svih priloga u knjizi koja ima izrazito ekumenski karakter jest potreba da se pojedini religijski pravni sustavi te sustavi javnog prava država promatraju u svjetlu zahtjeva da se čovječno i prijateljski postupa sa pripadnicima ne vlastitog religijskog kruga. Knjigom se želi ukazati da se ljubav koja proizlazi iz zahtjeva za poštivanjem 'drugih' kao najviša vrijednost nalazi u svim sustavima prava te se kao takva postavlja kao usmjerenje u odnosima od svih prema svima.

U ovom projektu koji su vodili Paul Babie, direktor centra za Društvo, etiku i pravo sa Sveučilišta u Adelaideu iz Australije i Vanja-Ivan Savić koji ga je osmislio te je koautor jednog priloga, sudjelovali su i profesori našeg Fakulteta Dubravka Hrabar i Davor Derenčinović kao autori dva iznimna članka.

Više informacija o knjizi: https://www.routledge.com/Law-Religion-and-Love-Seeking-Ecumenical-Justice-for-the-Other/Babie-Savic/p/book/9781138684560

pfz
Copyright (C) 2020 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana