Obavijesti i događanja
Posjet predstavnika Sveučilišta za...
U četvrtak, 27. lipnja 2019. godine održan je sastanak između predstavnika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predvođenih prof.dr.sc. Kristinom Urbanc, predstojnicom Katedre za teoriju i metode socijalnog rada i predstavnika Ureda za međunarodnu suradnju partnerske visokoobrazovne institucije ASH Berlin iz Njemačke na čelu s voditeljicom ureda gđom. Irene Gropp.
Održan Seminar i okrugli stol...
Predstavnice Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Andrea Mišković, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Sandra Belko Leović, stručna suradnica za poslove međunarodne suradnje sudjelovale su na seminaru Neki aspekti internacionalizacije visokog obrazovanja: Privlačenje stranih studenata , koji se održao 12. lipnja 2019. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje.
Program „Edukacija djece i mladih u...
U petak, 31. svibnja 2019. godine, predstavljen je Program „Edukacija djece i mladih u području poreza“. Program je nastao u suradnji Ministarstva financija, Porezne uprave i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a dio je pilot projekta Europske komisije „Digital Education Tax for Young Europeans (TAXEDU), koji je započeo 2015. godine, a završio 2018. godine.  Glavni cilj ovog programa je edukacija djece i mladih, dok je sekundarni cilj podizanje svijesti o borbi protiv utaje poreza odnosno izbjegavanju plaćanja poreza.
Službeni posjet izaslanstva Izbornog...
U utorak, 4. lipnja 2019. godine održan je sastanak između predstavnika Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predvođenih prof.dr.sc. Irenom Majstorović, povjerenicom za studente s invaliditetom s Katedre za obiteljsko pravo i izaslanstva Izbornog povjerenstva pokrajine Jeollabuk-do iz Republike Koreje na čelu s voditeljem izaslanstva g. Park Jong-Bermom.
Edukacija iz kvalitativne...
Na Studijskom centru socijalnog rada od 11. od 15. veljače održana je petodnevna edukacija iz kvalitativne metodologije u sklopu projekta Ekonomske teškoće obitelji, psihosocijalni problemi i obrazovni ishodi adolescenata u vrijeme ekonomske krize, financiranog od Hrvatske zaklade za znanost (voditeljica prof. dr. sc. Marina Ajduković).
Osvojeno treće mjesto na ELSA Human...
Studenti Viktorija Puzak, Ena Ranogajec, Iva Rašić i Luka Abrlić osvojili su treće mjesto na pripremnom natjecanju ELSA Human Rights Pre-Moot Court Competition, koje se održalo 7. i 8. veljače u Londonu. Naše studente za ovo su natjecanje pripremali doc. dr. sc. Zoran Burić te Katarina Šestan, studentica i prošlogodišnja natjecateljica. 
Pobjeda naših studenata na...
U Strasbourgu 23.11.2018.g. studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Karlo Brekalo, Nika Gavrilović, Mirta Kuštan, Martina Muža,  Lana Radišić, i Josipa Verović  pobijedili su u finalu šestog trans-europskog studentskog natjecanja (6th Trans-European Moot Court Finals) na Europskom sudu za ljudska prava. Natjecanje se održavalo pred tri suca Europskog suda za ljudska prava, a u finalu su se susreli sa danskim timom iz Kopenhagena "Lannung", pobjednikom regionalnog natjecanja iz ljudskih prava između 12 timova iz nordijskih zemalja.  Studente je za natjecanje pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo. Suci su zaključili da je zagrebački tim bio bolji u sva tri elementa: argumentaciji, govorništvu i odgovorima.   /_news/25639/IMG_5117.JPG, /_news/25639/IMG_5120.JPG , /_news/25639/IMG_5131.JPG , /_news/25639/IMG_5122.JPG  
Capella juris - 1. mjesto
Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu "Capella juris" na Natjecanju zborova i vokalnih sastava održanom 4. studenog 2018. godine u KD Vatroslav Lisinski osvojio je 1. mjesto u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova i zlatnu plaketu i time ostvario titulu apsolutnog pobjednika pjevačkog natjecanja. Osim toga, Capella juris dobila je izravan poziv za sudjelovanje na koncertu "Božić u Ciboni" i nastup u sklopu koncerta "Zlatni zborovi". Iskrene česttitke na uspjehu! /_news/25444/Capella juris KD V.Lisinski 4.11.2018..jpg