Poštovane kolegice i kolege, drage vjerne čitateljice i čitatelji kliničkog biltena Pro bono,

Iako je posljednji, sad već jedanaesti broj domaćeg izdanja biltena Pravne klinike Pro bono tiskan, kriza uzrokovana širenjem korona virusa (Covid19) i velikim zagrebačkim potresom onemogućava nas u njegovoj promociji na uobičajen način. Naša Pravna klinika svoje je djelovanje već je prilagodila situaciji: predmeti se primaju posebnim elektroničkim zahtjevom koji je dostupan na mrežnim stranicama Pravne klinike (http://klinika.pravo.unizg.hr), a naredna komunikacija vrši se isključivo e-mailom ili telefonom.

Na tom smo tragu odlučili, makar kao privremenu mjeru, novi broj promovirati u elektroničkom obliku na mrežnim stranicama Pravnog fakulteta u Zagrebu. Htjeli smo novom, ali i starim brojevima, dati primjereno mjesto na mrežnim stranicama, kako bi on bio lako dostupan svim zainteresiranim čitateljima. Od sada ih sve možete pronaći na stranici https://www.pravo.unizg.hr/plus/klinika/bilten_pro_bono.

Tema jedanaestog broja, kao i nekoliko popratnih članaka i intervjua, posvećeni su temi zaštite ovršenika, ali smo u novom broju obradili i brojne druge teme s kojima se naši kliničari susreću u svojem svakodnevnom radu. Detaljniji opis tema i ciljeva novog broja ostavljam dosadašnjem uredništvu koje je svoj rad predstavilo na njegovim početnim stranicama.

Unatoč krizi mi neumorno radimo na novom domaćem izdanju, a situaciju koristimo da bismo objavili i novo, drugo izdanje međunarodnog broja biltena na engleskom jeziku. Želja nam je, kad kriza prođe, u duhu desete obljetnice rada i funkcioniranja Pravne klinike, ove godine uz jedanaesti broj uživo promovirati još bar jedan od spomenutih brojeva.

Ambicije se nikad nismo plašili, a cilj je uvijek bio i ostao doprijeti do onih kojima je naša pomoć najpotrebnija. Već sad smo svjesni da bi broj takvih građana u nadolazećim mjesecima i godinama mogao biti povećan. Sigurni smo da zajedno možemo prebroditi brojne prepreke koje nas očekuju. Nastavljamo svoj rad pozitivna duha, predani zadatku zaštite prije svega slabijih među nama, na dobrobit šire društvene zajednice!

Srdačan pozdrav,
Juraj Brozović, mag. iur.
v.d. glavnog urednika

 

Popis obavijesti