Obavijesti i događanja
Povjerenik Europske komisije za...
U petak, 24. siječnja 2020. godine u 11 sati povjerenik Europske komisije za pravosuđe g. Didier Reynders posjetio je Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu u sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj od 22.-24. siječnja 2020. godine tijekom kojeg je sudjelovao u radu neformalnog sastanka Vijeća ministara pravosuđa i unutarnjih poslova u Zagrebu koji je okupio visoke dužnosnike iz pravosudnog sektora iz Europske unije. Povjerenika je u službeni posjet Pravnom fakultetu primio prodekan prof. dr. sc. Siniša Petrović.
Uspješno predstavljanje na Smotri...
Pravni fakultet sudjelovao je na 24. Smotri sveučilišta koja je održana od 21. do 23. studenog u Studentskom centru u Zagrebu. Na najstarijoj manifestaciji tog tipa u Hrvatskoj, predstavilo se ukupno 80 sudionika, odnosno 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu te druga sveučilišta, veleučilišta, visoke škole i ostali sudionici iz Hrvatske i Slovenije.
Paljenjem lampiona obilježen Dan...
U večernjim satima 18. studenoga, ispred zgrade fakulteta održano je tradicionalno obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Kao znak odavanja počasti hrvatskim braniteljima i civilima koji su tijekom opsade poginuli u Vukovaru, lampione su zapalili predstavnici Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Svečano obilježen Dan Pravnog fakulteta
U utorak 5. studenoga 2019. svečano je obilježen Dan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Svečanoj sjednici nazočio je predsjednik Ustavnog suda, ministar pravosuđa Republike Hrvatske, predsjednik Visokog Upravnog suda, rektor, prorektorica i prorektori Sveučilišta u Zagrebu, dekani  i prodekani hrvatskih i inozemnih fakulteta, predstavnici sudbenih i izvršnih tijela, predstavnici odvjetništva i javnog bilježništva, umirovljeni profesori, studenti te drugi visoki uzvanici i gosti.
Povelja Republike Hrvatske...
Sveučilište u Zagrebu svečano je obilježilo svoju 350. obljetnicu proslavom koja se održala 3. studenoga 2019. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Svečanosti su nazočili brojni istaknuti pripadnici akademske zajednice, uglednici i predstavnici državnog vrha. Tom prigodom predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović svečano je uručila Povelju Republike Hrvatske dekanu prof. dr. sc. Igoru Glihi povodom više od sto godina postojanja Pravnog fakulteta u Zagrebu.  
Edukacija iz kvalitativne...
Na Studijskom centru socijalnog rada od 11. od 15. veljače održana je petodnevna edukacija iz kvalitativne metodologije u sklopu projekta Ekonomske teškoće obitelji, psihosocijalni problemi i obrazovni ishodi adolescenata u vrijeme ekonomske krize, financiranog od Hrvatske zaklade za znanost (voditeljica prof. dr. sc. Marina Ajduković).
Osvojeno treće mjesto na ELSA Human...
Studenti Viktorija Puzak, Ena Ranogajec, Iva Rašić i Luka Abrlić osvojili su treće mjesto na pripremnom natjecanju ELSA Human Rights Pre-Moot Court Competition, koje se održalo 7. i 8. veljače u Londonu. Naše studente za ovo su natjecanje pripremali doc. dr. sc. Zoran Burić te Katarina Šestan, studentica i prošlogodišnja natjecateljica. 
Pobjeda naših studenata na...
U Strasbourgu 23.11.2018.g. studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Karlo Brekalo, Nika Gavrilović, Mirta Kuštan, Martina Muža,  Lana Radišić, i Josipa Verović  pobijedili su u finalu šestog trans-europskog studentskog natjecanja (6th Trans-European Moot Court Finals) na Europskom sudu za ljudska prava. Natjecanje se održavalo pred tri suca Europskog suda za ljudska prava, a u finalu su se susreli sa danskim timom iz Kopenhagena "Lannung", pobjednikom regionalnog natjecanja iz ljudskih prava između 12 timova iz nordijskih zemalja.  Studente je za natjecanje pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo. Suci su zaključili da je zagrebački tim bio bolji u sva tri elementa: argumentaciji, govorništvu i odgovorima.   /_news/25639/IMG_5117.JPG, /_news/25639/IMG_5120.JPG , /_news/25639/IMG_5131.JPG , /_news/25639/IMG_5122.JPG  
Capella juris - 1. mjesto
Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu "Capella juris" na Natjecanju zborova i vokalnih sastava održanom 4. studenog 2018. godine u KD Vatroslav Lisinski osvojio je 1. mjesto u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova i zlatnu plaketu i time ostvario titulu apsolutnog pobjednika pjevačkog natjecanja. Osim toga, Capella juris dobila je izravan poziv za sudjelovanje na koncertu "Božić u Ciboni" i nastup u sklopu koncerta "Zlatni zborovi". Iskrene česttitke na uspjehu! /_news/25444/Capella juris KD V.Lisinski 4.11.2018..jpg