Članovi Katedre će u subotu, 5. svibnja 2012., posjetiti Ščitarjevo i ostatke rimskog grada Andautonije u vrijeme održavanja „Dana Andautonije“.

U okviru navedenog posjeta, predviđeno je kraće predavanje na temu „Rimski municipij Andautonia – pravni aspekti“ koje bi počelo u 14h u blizini jedne od iskopina temelja rimske kuće iza crkve - okupljanje će biti u 13,50h kod ulaza u Arheološki park otkuda ćemo se uputiti do navedenog mjesta (udaljenog 50m) (iznimno, u slučaju da svi ne budu mogli ići autobusom u 13,20h, predavanje će biti 15min kasnije).

 

Zainteresirani studenti pozivaju se pridružiti navedenom posjetu. Polazak će biti u 13,20h sa stajališta autobusa ZET-a broj 308 u Zapruđu (Rotor) (u slučaju prevelike gužve za prvi autobus, sljedeći autobus polazi u 13,50h te će sa kolegama sačekati jedan od članova Katedre drugi autobus, a predavanje će biti pomaknuto do dolaska drugog autobusa u Ščitarjevo). Povratak je predviđen u 16,10 ili 18,30h. (Red vožnje autobusa ZET-a br. 308 nalazi se na stranici http://www.zet.hr/media/112280/308.pdf)

Studenti su također slobodni doći vlastitim prijevozom. Upute kako doći automobilom ili biciklom su dostupne na stranici Arheološkog parka (vidi niže link).  

Mole se studenti zainteresirani za navedeni posjet da pošalju e-mail na adresu tkarlovi@gmail.com

U jednom mailu se može prijaviti više studenata te molimo da seminaristi uz ime i prezime navedu u kojoj su seminarskoj grupi. Poziv je naravno otvoren svim studentima, ne samo seminaristima.

Prijava je informativne naravi za Katedru (ne obvezuje na dolazak), a posebna potvrda o primljenom mailu s prijavom neće biti slana zbog broja prijava.

  

Detaljnije obavijesti o Andautoniji i navedenoj manifestaciji nalaze se na stranici http://www.andautonia.com/.

Popis obavijesti