izv. prof. dr. sc. Ružica Šimić Banović
izv. prof. dr. sc.
Ružica Šimić Banović

Ružica je doktorirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. Kao Chevening stipendistica završila je poslijediplomski studij Javne politike na King's Collegeu (KCL) Sveučilišta u Londonu. Na Sveučilištu George Washington boravila je u okviru Junior Faculty Development Programa pod pokroviteljstvom State Departmenta. Sudjelovala je na nizu seminara, radionica i konferencija u SAD-u i Europi uključujući Ljetnu školu Politička ekonomija javnih politika na London School of Economics and Political Science (LSE), usavršavanje za mlade menadžere iz Jugoistočne Europe u Njemačkoj u organizaciji CDG-a te studijske i predavačke boravke na University College London (UCL), UC Berkeley i Higher School of Economics u Moskvi.  

Prije dolaska u akademsku zajednicu radila je u privatnom sektoru i bila savjetnica u Nacionalnom vijeću za konkurentnost. Članica je nekoliko strukovnih i alumni udruženja. Njeno obrazovanje i poslovno iskustvo inspiriralo ju je na istraživanja institucionalnih promjena u (post)tranzicijskim zemljama Istočne Europe. Autorica je ili koautorica oko 40 znanstvenih i stručnih radova. Njeni trenutni istraživački interesi uključuju institucionalnu interakciju u postsocijalističkom poslovnom okruženju (s naglaskom na provedbu reformi i ‘ekonomiju pogodovanja’), migrantsko poduzetništvo i recentne migracijske trendove u Istočnoj Europi.

Ružičina potpuna bibliografija s CROSBI-ja dostupna je na https://tinyurl.com/vmhhwup

Više

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Profesionalni interesi i članstva

Beta Gamma Sigma Honour Society, European Economic Association (EEA) – WinE Ambassador; European Association of Evolutionary Political Economy (EAEPE), World Interdisciplinary Network for Institutional Research (WINIR), Chevening Alumni Croatia, Croatian/Western Balkans Evaluation Network, Akademija za politički razvoj

'Friend of UCL’s FRINGE Centre' 

Članica istraživačkog tima CEPOR-a