Opće obavijesti za studente
9. 11. 2018. u 19:00
Uređeno: 9. 11. 2018. u 20:03

Donesena je odluka o načinu komunikacije sa studentima putem e-pošte. Prema odluci, studenti su dužni u komunikaciji s nastavnicima i administrativnim službama Fakulteta koristiti se računom e-pošte na domeni student.pravo.hr, a nastavnici i djelatnici upućeni su da nisu dužni uzimati u obzir poruke poslane s drugih adresa e-pošte.

Odluku možete pročitati ovdje.

Razlozi za ovu odluku odluku su sljedeći:

  1. Nastavnici i drugi djelatnici Pravnog fakulteta u Zagrebu nisu u mogućnosti pouzdano utvrditi identitet osoba koje se obraćaju s različitih internetskih adresa e-pošte. U takvim okolnostima, djelatnici Fakulteta nisu u mogućnosti dijeliti e-poštom informacije koje su zaštićene kao osobni podaci, što u konačnici ima negativan utjecaj i na studente.
  2. U okviru nastave često se ukazuje potreba za uporabom e-pošte između nastavnika i studenata. Međutim, Fakultet ne raspolaže ažurnim evidencijama privatnih e-mail adresa studenata, pa je komunikacija zbog toga otežana.
  3. Informacijski sustavi koje Fakultet koristi (web, ISVU) imaju mogućnost automatskog slanja obavijesti (rezultati ispita, obavijesti relevantne za nastavu i sl.), što predstavlja korisnu opciju i za studente i za administraciju Fakulteta. Međutim, neki od ovih sustava nemaju mogućnost slanja obavijesti na privatne e-mail adrese studenata, pa je komunikacija u tom smislu bitno otežana ili onemogućena.
  4. Mail sustav na domeni student.pravo.hr vodi se na iznimno kvalitetnoj tehnološkoj platformi (Google Suite), koja pruža mnoštvo naprednih i korisnih opcija (neograničena pohrana podataka u cloudu, kalendari, aplikacije za dijeljenje dokumenata, alat za e-učenje, itd.).
  5. Studenti koji žele primati poruke e-pošte na svoje privatne račune imaju mogućnost uključiti opciju prosljeđivanja svih poruka s domene student.pravo.hr na privatnu adresu. Upute za to su dostupne na https://support.google.com/mail/answer/10957?hl=en

Više informacija o korištenju elektroničke pošte na fakultetu pronađite ovdje.

pfz

Studentska Udruga Meritokrat poziva sve zainteresirane da se pridruže projektu "Akademija znanja - financijsko i pravno opismenjavanje građana".

Student si druge ili više godine prava i već ti je jasno kako je pravna i financijska pismenost u Hrvatskoj niska? Misliš da bi puno toga bilo bolje i lakše kad bi ljudi imali priliku naučiti osnove prava i financija? Želiš pomoći, a u isto vrijeme usavršiti svoje pravno znanje kroz rad s kolegama i profesorima mentorima?

Ako se pronalaziš u ovom tekstu javi se na mail projekt.opismenjavanja@gmail.com te se pridruži studentima prava, ekonomije, FERa, pedagogije, dizajna i brojnih drugih te pomozi svoje pravno znanje pretvoriti u zabavne crtiće i videe za djecu i odrasle!

Prvi sastanak i početak projekta održati će se nakon roka u studenom, sve informacije i pojašnjenja na upite dobit ćete u odgovoru na vaš mail.

pfz

8. 11. 2018. u 14:15

Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu "Capella juris" na Natjecanju zborova i vokalnih sastava održanom 4. studenog 2018. godine u KD Vatroslav Lisinski osvojio je 1. mjesto u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova i zlatnu plaketu i time ostvario titulu apsolutnog pobjednika pjevačkog natjecanja.
Osim toga, Capella juris dobila je izravan poziv za sudjelovanje na koncertu "Božić u Ciboni" i nastup u sklopu koncerta "Zlatni zborovi".

Iskrene česttitke na uspjehu!

Renata Požgaj

Drage kolegice i kolege,

objavljen je 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103) za akademsku godinu 2018./19. 

Drugi krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 7.1.2019. -30.7.2019. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2019.

Više informacija i službeni tekst Natječaja možete pronaći ovdje.

Rok za prijave je 28.11.2018. (postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava).

pfz

Drage kolegice i kolege,

pozivamo sve zainteresirane studentice i studente da nam pošalju svoje radove za objavu u prestižnom studentskom časopisu - Pravnik...
 

Danijel Relković

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske objavljuje Natječaj za dodjelu nagrada za najbolje stručne i znanstvene radove iz područja intelektualnog vlasništva s ciljem jačanja svijesti o značaju intelektualnoga vlasništva u znanstvenoj i akademskoj zajednici te poticanja na bavljenje tematikom intelektualnoga vlasništva u znanstveno-istraživačkom i akademskom radu.
 

pfz

18. 10. 2018. u 11:47
Uređeno: 18. 10. 2018. u 11:47

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2018./2019. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Pravo na stipendiju ostvaruju redoviti studenti upisani na preddiplomskim sveučilišnim studijima, diplomskim sveučilišnim studijima, integriranim preddiplomskim i diplomskim sveučilišnim studijima, kratkim stručnim studijima, preddiplomskim stručnim studijima i specijalističkim diplomskim stručnim studijima i  studenti s invaliditetom te studenti koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.

Rok za predaju stipendija je 6. studenog u 12 sati.

Za više informacija kliknite ovdje.
 

pfz

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2018./2019. godini.
 
Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici:
https://branitelji.gov.hr/o-ministarstvu-15/javne-rasprave/natjecaji/aktualni-natjecaji-921/921

/_news/25189/Natjecaj za dodjelu stipendija 2018 - objava.pdf

Prijave na Natječaj podnose se zaključno do 15. studenoga 2018. godine

Renata Požgaj


11. 10. 2018. u 13:26

Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva studente na volontiranje.

/_news/25140/Poziv volonterima.pdf
Više o programu: http://ti-si-sunce.hr/program/moje-pravo-na-igru-i-sport/

Renata Požgaj

Postupnik je vidljiv na poveznici 

 

Renata Požgaj

18. 5. 2017. u 07:17
Uređeno: 18. 5. 2017. u 11:50

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu partnerska je ustanova u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca, u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj. Projekt...

Danijel Relković

Copyright (C) 2018 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana