Opće obavijesti za studente

Drage kolegice i kolege,

Odsjek za kriminologiju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sudjeluje u drugom krugu međunarodnog istraživanja stavova studenata o kriminalitetu, kažnjavanju i homoseksualnosti. Ljubazno molimo da što više studenata odvoji nekoliko minuta te ispuni anonimnu anketu. Istraživanje traje do 30. siječnja 2019. godine.


Poveznica za istraživanje potražite ovdje.

pfz

7. 12. 2018. u 14:13

Drage kolegice i kolege,

Udruga Pravnik tradicionalno organizira akciju Pravnikovo srce kojom nastojimo uljepšati blagdansko razdoblje onima kojima je to najpotrebnije. Ove će se godine Pravnikovo srce održavati od 10. do 14. prosinca na Trgu Republike Hrvatske 3 (u dvorišnoj zgradi). Možete nas posjetiti svaki dan od 10 do 18 sati, a više informacija možete pronaći na web stranici Udruge Pravnik: http://pravnik.hr/.

Danijel Relković

7. 12. 2018. u 09:19
Uređeno: 7. 12. 2018. u 12:50

Drage kolegice i kolege,
studentska udruga Alimenta ponovno organizira "Dan karijera" koji će se održati 12. prosinca 2018. u Vijećnici Pravnog fakulteta s početkom u 17 sati.
Na “Danu karijera” slušat ćete praktične savjete uspješnih diplomiranih pravnika. Projekt je idealan za studente prava svih godina jer ćete iz prve ruke dobiti informacije o potencijalnim zanimanjima nakon diplome...

Danijel Relković

Pobjeda naših studenata na...

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Karlo Brekalo, Nika Gavrilović, Mirta Kuštan, Martina Muža,  Lana Radišić, i Josipa Verović  pobijedili su u finalu šestog trans-europskog studentskog natjecanja (6th Trans-European Moot Court Finals) na Europskom sudu za ljudska prava. Natjecanje se održavalo pred tri suca Europskog suda za ljudska prava, a u finalu su se susreli sa danskim timom iz Kopenhagena "Lannung", pobjednikom regionalnog natjecanja iz ljudskih prava između 12 timova iz nordijskih zemalja.  Studente je za natjecanje pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo. Suci su zaključili da je zagrebački tim bio bolji u sva tri elementa: argumentaciji, govorništvu i odgovorima.

 /_news/25639/IMG_5117.JPG,/_news/25639/IMG_5120.JPG,/_news/25639/IMG_5131.JPG,/_news/25639/IMG_5122.JPG

 

Renata Požgaj

Drage kolegice i kolege,

obavještavamo vas da web stranicama Srca možete pronaći raspored Tečajeva Srca u siječnju 2019. godine. Prijave će započeti u četvrtak, 22. studenog 2018., u 8 sati.

Prijava na tečajeve obavlja se putem sustava za prijavu na tečajeve.

Dodatne informacije o tečajevima (popis i opis tečajeva, cjenik, upute za prijavljivanje) možete pronaći na web-stranicama obrazovnih usluga Srca.

Za sva dodatna pitanja javite nam se na adresu edu@srce.hr.

pfz

Dragi studenti,

U ime Wolf Theiss Zagreb Podružnice, posebno nam je zadovoljstvo predstaviti Vam naš Winter Internship Program 2018/2019!

O čemu se radi?
Wolf Theiss je jedno od vodećih austrijskih odvjetničkih društava u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi (SEE/CEE)  s uredima u 13 država u regiji. S obzirom da uvijek nastojimo privući mlade i perspektivne pravnike da nam se pridruže po završetku studija, ove godine organiziramo Winter Internship Program u Zagrebu. Radi se o zimskoj praksi u trajanju od 3 mjeseca koja bi se odvijala u periodu od siječnja – ožujka 2019. godine. Cilj ovog programa je upoznati studente sa radom u odvjetničkom društvu, te pružiti uvid u modernu karijeru u međunarodnom poslovnom pravu. Kandidat kojemu bude ponuđeno mjesto u programu će raditi puno radno vrijeme te biti aktivno uključena(a) u rad s odvjetnicima na predmetima i projektima, te će na kraju programa dobiti preporuku koju će moći iskoristiti za svoje buduće planove (prijava za posao, poslijediplomski studij, itd.).

pfz

Traži se studentica prve godine stručnog studija javne uprave koja bi pružila potporu drugoj studentici prve godine stručnog studija javne uprave u kretanju pri dolasku na fakultet i po prostorima fakulteta, pri rješavanju administrativnih procedura na fakultetu, pri pohađanju nastave i izradi bilješki.

Potpora o kojoj je riječ ostvaruje se kroz kolegij „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“, uz financijsku podršku Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Molimo zainteresirane studentice da se obrate povjerenici za studente s invaliditetom, izv.prof.dr.sc. Ireni Majstorović
(irena.majstorovic@pravo.hr) i/ili prodekanu za nastavu doc.dr.sc. Marku Juriću (marko.juric@pravo.hr).

pfz

9. 11. 2018. u 19:00
Uređeno: 14. 11. 2018. u 10:29

Donesena je odluka o načinu komunikacije sa studentima putem e-pošte. Prema odluci, studenti su dužni u komunikaciji s nastavnicima i administrativnim službama Fakulteta koristiti se računom e-pošte na domeni student.pravo.hr, a nastavnici i djelatnici upućeni su da nisu dužni uzimati u obzir poruke poslane s drugih adresa e-pošte.

Odluku možete pročitati ovdje.

 

pfz

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske objavljuje Natječaj za dodjelu nagrada za najbolje stručne i znanstvene radove iz područja intelektualnog vlasništva s ciljem jačanja svijesti o značaju intelektualnoga vlasništva u znanstvenoj i akademskoj zajednici te poticanja na bavljenje tematikom intelektualnoga vlasništva u znanstveno-istraživačkom i akademskom radu.
 

pfz

11. 10. 2018. u 13:26

Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva studente na volontiranje.

/_news/25140/Poziv volonterima.pdf
Više o programu: http://ti-si-sunce.hr/program/moje-pravo-na-igru-i-sport/

Renata Požgaj

Postupnik je vidljiv na poveznici 

 

Renata Požgaj

18. 5. 2017. u 07:17
Uređeno: 18. 5. 2017. u 11:50

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu partnerska je ustanova u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca, u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj. Projekt...

Danijel Relković

Copyright (C) 2018 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana