Osobito bitne obavijesti za vrijeme online nastave

Obavijesti se objavljuju na stranici https://www.pravo.unizg.hr/koronavirus/upute_za_studente

 


Pravna klinika poziva sve zainteresirane studente da se prijave za sudjelovanje na Brown Mosten International Client Consultation natjecanju (http://www.brownmosten.com/). Ove godine tema natjecanja je "Naknada štete", a natjecanje se održava u Tempi (Florida, SAD) od 15. do 18. travnja 2020.

Studenti prava iz čitavog svijeta natječu se u timovima po dvoje studenata. Natjecanje nije klasični moot gdje se na predmetu radi mjesecima unaprijed. Sve što je poznato unaprijed jest pravno područje, a natjecanje počinje tako da studentski tim dobije dopis tajnice sa šturom informacijom o tome tko dolazi i zašto. Zatim u prostoriju dolazi stranka s kojom dvoje studenata vodi intervju. Ocjenjuje se način ophođenja sa strankom, te komunikacijske i profesionalne vještine. Ocjenu vrši multidisciplinarni tim stručnjaka sastavljen od pravnika, psihologa i sl.

Natjecanje je otvoreno za sve studente kliničare, ali i one koji to tek namjeravaju postati. 

Svi zainteresirani studenti pozivaju se na informativni sastanak koji će se održati u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. u 11 sati u sobi 42, TRH 3/IV kat. Svoje prijave mogu istaknuti i slanjem obavijesti na adresu jbrozovic@pravo.hr.

Studente će pripremati asistent Juraj Brozović, pomoćnik voditelja Pravne klinike. Osim sudjelovanja u pripremama, od studenata se očekuje i redovito sudjelovanje u radu Pravne klinike u barem jednom semestru akad. god. 2019./2020.

Popis obavijesti