Osobito bitne obavijesti za vrijeme online nastave

Obavijesti se objavljuju na stranici https://www.pravo.unizg.hr/koronavirus/upute_za_studente

 


11. svibnja Capella juris je obilježila 14 godina od osnutka zbora te su pjevači tom prilikom objavili izvedbu tradicionalnog međimurskog napjeva "Vehni, vehni fijolica" koju su snimili iz svojih domova (video možete pogledati ovdje).

Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu Capella juris osnovan je 2006. godine na inicijativu prof. dr. sc. Ive Josipovića i prof. Wolfganga Ruscha. Od tada je Zbor osvojio 13 nagrada na domaćim i inozemnim natjecanjima, objavio jedan CD u suradnji s Oratorijskim zborom crkve sv. Marka, te priredio brojne božićne i godišnje koncerte. Zborom od početka 2018. godine ravna dirigent Davor Kelić (Gradsko kazalište Komedija), a u tom razdoblju Zbor se istaknuo na Festivalu glazbe Zagreb i dvaput nastupio na koncertu "Božić u Ciboni".

Capella juris nastupa na promocijama diplomanata Pravnog fakulteta i ostalim akademskim svečanostima, sudjeluje na smotrama zborova te priređuje samostalne koncerte i suradnje s kolegama glazbenicima i studentima ALU. Zbor osobito pazi na promicanje bogate hrvatske kulturne baštine, te se izdvaja koncert "Od Mure do mora" održan 2019. godine u Mostaru i u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.

Capella juris pruža mogućnost za razvitak umjetničkog izražaja i javnog nastupa, kako među studentima pravne struke tako i drugih mladih ljudi koje povezuje ljubav prema glazbi. Zbor je otvoren mladima bez obzira na njihovo glazbeno obrazovanje, no zahvaljujući stručnom vodstvu i prijateljskoj atmosferi, trenutno je jedan od najboljih amaterskih zborova u Zagrebu.

Popis obavijesti