Osobito bitne obavijesti za vrijeme online nastave

Obavijesti se objavljuju na stranici https://www.pravo.unizg.hr/koronavirus/upute_za_studente

 


Otvoren je natječaj za novu generaciju volontera i volonterki Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja. 

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), osnovan 2013. godine.

Koristi jedinstveni i standardizirani besplatni broj 116 006 na kojem sve žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva.

Sveobuhvatnu podršku pružamo na hrvatskom i engleskom jeziku.

Na našoj liniji podršku pružaju isključivo volonteri i volonterke, a najčešće su to studenti i studentice prava, psihologije i socijalnog rada koji upravo volonterskim radom na liniji Nacionalnog pozivnog centra često imaju prvu priliku za isprobavanje znanja i vještina koje će koristiti u svom daljnjem radu, a koje usvajaju sudjelovanjem na osnovnoj edukaciji prije početka volontiranja.

Prijavni proces sastoji se od 3 faze:

1. Prijava
2. Selekcijski razgovor
3. Edukacija

Prvi korak koji slijedi svima zainteresiranima za uključivanje u volonterski program Nacionalnog pozivnog centra je ispunjavanje prijavnog obrasca na sljedećem linku:

https://forms.gle/NaYc7CW7Ee7RBr54A 

Prijavni obrazac bit će aktivan do ponedjeljka 19. listopada 2020. godine.


Pročitajte više informacija:

Volonterski natječaj

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja

Popis obavijesti