Drage kolegice i kolege,

Pozivamo sve studente zainteresirane za sudjelovanje na European Law Moot Court (ELMC) natjecanju u akademskoj godini 2021/2022 da se jave Katedri za europsko javno pravo slanjem e-maila na adresu lpetrovic@pravo.hr do ponedjeljka, 20. rujna 2021.

ELMC je najprestižnije natjecanje u području prava Europske unije čije se finale održava na samome Sudu EU u Luxembourgu pred sucima toga suda. No, zbog trenutne pandemije koronavirusa još uvijek nije poznato hoće li se ovogodišnje natjecanje održati uživo ili online.


Bez obzira na to, potičemo sve studente zainteresirane za područje prava EU da se prijave za sudjelovanje na ovom natjecanju. Svi potencijalni kandidati trebaju imati položen predmet "Europsko javno pravo", a budući da se natjecanje održava na engleskom i na francuskom jeziku, prednost imaju studenti sa znanjem oba jezika.

 

Hipotetski predmet te više informacija o ovogodišnjem natjecanju objavljeni su na službenoj stranici ELMC-a (https://www.europeanlawmootcourt.eu/).


Informativni sastanak o natjecanju održat će se 20. rujna u 11.00 sati putem Microsoft Teams platforme na linku: https://bit.ly/3Ag1UCJ. Studenti će na tom sastanku imati priliku saznati više o samom natjecanju te iskazati interes za sudjelovanjem. Napominjemo kako prijava za sudjelovanje i dolazak na informativni sastanak ne obvezuju studente na sudjelovanje na natjecanju.

Popis obavijesti