ANIMALEX

Udruga ANIMALEX - Udruga studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu za pravnu zaštitu životinja osnovana je  u srpnju 2017. godine te je jedina udruga te vrste u RH. Članovi udruge su studenti pravnih fakulteta i diplomirani pravnici. 

Rad udruge temelji se isključivo na želji za provođenjem pozitivnopravnih propisa RH u svrhu pravne zaštite životinja. Cilj udruge je kroz rad i konkretne slučajeve  proširiti svijest među građanima da  pravna zaštita životinja u RH postoji te ih potaknuti i ohrabriti da slučajeve zlostavljanja, zanemarivanja, mučenja i ubojstva životinja prijave kako bi se počinitelji kaznili,  a time i prevenirala buduća kaznena djela i prekršaji ove vrste.  

Kroz 2 godine rada, ova Udruga broji oko 200 uspješno riješenih predmeta. Svaki se unosi u registar, od same prijave do konačne odluke službenika koji u odnosnom predmetu postupa. Rad udruge krasi kolegijalnost, dobra organizacija te zajednička želja za promjenom svijesti čitavog društva (građana i službenika). Za članove udruge ne postoje nerješivi slučajevi, jer smatraju da uvijek postoji kompromisno rješenje.

KONTAKT: animalex.pfzg@gmail.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/animalex.pfzg/