Društvo studenata socijalnog rada

Društvo studenata socijalnog rada, kao udruga, osnovano je 31. ožujka 1995. godine. Glavni cilj djelovanja u početku je bio štititi studentska prava i slobode te poboljšati položaj studenata. Od 2001. godine jedan od ciljeva postaje organiziranje humanitarnih i dobrotvornih akcija, prikupljanje i raspodjela materijalnih i financijskih dobara te razvijanje volonterstva i poticanje mladih na volonterski rad.

Načela Društva studenata socijalnog rada su različitost i sloboda stavova, izbora, misli, ideja, samostalnost u radu, javnost i dostojanstvo struke socijalnog rada. Unutar Društva djeluje nekoliko grupa/projekata, a najaktivnije su Volonterska grupa, Novinarska grupa i Studentska infoteka.

Društvo studenata socijalnog rada organizira radionice i tribine s aktualnim temama na kojima su gosti naši profesori i osobe koje su u praksi upoznate s određenom temom, a studenti imaju priliku naučiti nešto na drugačiji način od klasičnih predavanja. Osim toga Društvo organizira i razna druga događanja kao što su brucošijade studenata socijalnog rada i humanitarne akcije.

WEB: http://dssr.hr/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/drustvosocrad