Obavijesti
Studenti Pravnog fakulteta pružaju...
Složeni pravni problemi i brojne pravne norme koje treba na pravilan način protumačiti te primjeniti kako bi se problemi uspješno riješili, potiču građane da potraže pravnu pomoć. No, loše imovinske prilike i s time vezana nemogućnost plaćanja pravnog savjetovanja predstavljaju zapreku njihovom rješavanju. Da loše imovinske prilike ne bi spriječile građane u ostvarivanju i zaštiti njihovih prava, pobrinuli su se studenti Pravne klinike Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (dalje: Pravna klinika). Oni već deset godina uspješno pružaju besplatnu pravnu pomoć u obliku općih pravnih informacija i pravnih savjeta. 
Uspjeh naših studenata na Brown...
Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu Anja Vručina i Fran Alfirević sudjelovali su na Brown Mosten International Client Consultation natjecanju koje se održalo od 3. do 6. travnja 2019. u Dublinu. U konkurenciji od 20 timova, kao predstavnici Republike Hrvatske, naši studenti osvojili su ukupno 12. mjesto.
Osvojeno treće mjesto na ELSA Human...
Studenti Viktorija Puzak, Ena Ranogajec, Iva Rašić i Luka Abrlić osvojili su treće mjesto na pripremnom natjecanju ELSA Human Rights Pre-Moot Court Competition, koje se održalo 7. i 8. veljače u Londonu. Na prednatjecanju je sudjelovalo 11 ekipa iz 8 država članica Vijeća Europe, a pobjedu je odnio tim češkoga Sveučilišta Masaryk. Naše studente za ovo su natjecanje pripremali doc. dr. sc. Zoran Burić te Katarina Šestan, studentica i prošlogodišnja natjecateljica.  Ovom prilikom čestitamo cijelom timu te mu želimo puno uspjeha i u daljnjem tijeku ovoga natjecanja. /_news/26354/IMG_87291.JPG
Pobjeda naših studenata na...
U Strasbourgu 23.11.2018.g. studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Karlo Brekalo, Nika Gavrilović, Mirta Kuštan, Martina Muža,  Lana Radišić, i Josipa Verović  pobijedili su u finalu šestog trans-europskog studentskog natjecanja (6th Trans-European Moot Court Finals) na Europskom sudu za ljudska prava. Natjecanje se održavalo pred tri suca Europskog suda za ljudska prava, a u finalu su se susreli sa danskim timom iz Kopenhagena "Lannung", pobjednikom regionalnog natjecanja iz ljudskih prava između 12 timova iz nordijskih zemalja.  Studente je za natjecanje pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo. Suci su zaključili da je zagrebački tim bio bolji u sva tri elementa: argumentaciji, govorništvu i odgovorima.   /_news/25639/IMG_5117.JPG, /_news/25639/IMG_5120.JPG , /_news/25639/IMG_5131.JPG , /_news/25639/IMG_5122.JPG  
U okviru priprema za ovogodišnje natjecanje Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition studentska ekipa Pravnog fakulteta u Zagrebu sudjelovala je od 2. do 4. ožujka 2018. na sveeuropskom prijateljskom prednatjecanju European Jessup Friendly u Nicosiji. Ovogodišnji Jesssup tim čine Hana Fiala, Helena Lijović, Matko Sanjin Jovanović i Tomislav Tot, pod vodstvom trenerice dr.sc. Rutvice Rusan Novokmet i uz podršku doc.dr.sc. Trpimira M. Šošića, kao i cijele Katedre za međunarodno pravo. Među 17 sveučilišnih ekipa iz čitave Europe koje su sudjelovale na prednatjecanju u Nicosiji, studenti Pravnog fakulteta osvojili su u ukupnom poretku odlično 4. mjesto! Osim toga, naši studenti dobili su i dvije nagrade u kategoriji 10 najboljih govornika: Hana Fiala osvojila je 4. mjesto, a Matko Sanjin Jovanović 9. mjesto. Zagrebački tim osvojio je i nagradu Spirit of the European Jessup Friendly. Pobjednik ovogodišnjeg prednatjecanja je studentski tim s Pravnog fakulteta u Beču. Našim vrijednim studentima želimo uspješan nastup na završnici natjecanja Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition koja se od 1. do 7. travnja 2018. održava u Washingtonu, DC, SAD.