Opće obavijesti za studente
PogreškaHide message
Nemate dovoljno pravo za vidjeti željenu obavijest
23. 3. 2018. u 21:35

Dana 05.04.2018. godine u 18.00. sati održat će se javna tribina na temu „Pametni ugovori“. Tribinu organiziraju Zagreb Legal Hackers-i u suradnji s Pravnim fakultetom u Zagrebu. 

Pozivamo sve zainteresirane studente da poslušaju predavanje dr. Lea Mršića, koji će nam približiti poslovno-tehnički aspekt pametnih ugovora, odvjetnika Vlaha Hrdalo-predsjednika Udruge za blockchain i kriptovalute, koji piše doktorat na temu pametnih ugovora te dr. Kristof  Verslype iz Belgije, koji će putem videolinka iznijeti jedan zanimljiv praktičan scenarij primjene pametnih ugovora u zdravstvu. 
 
Zagreb Legal Hackers je rastuća inicijativa pravnika, donositelja politika, dizajnera, pripadnika tehničko-tehnoloških struka i znanstvenika okupljenih u svrhu prepoznavanja problema, razvijanje rješenja, te razmjene znanja i iskustva na području gdje se susreću pravo i tehnologija. Globalni pokret Legal Hackersa djeluje kroz osamdesetak lokalnih grupa diljem svijeta te kroz meetupove, hackathone i radionice nastoji doći do kreativnih rješenja radi što bolje suradnje prava i tehnologije. Cilj pokreta je edukacija i informiranje sudionika te stvaranje kolaborativnog ozračja između inženjera i pravnika kako bi se pravo, pravna profesija i politika što efikasnije prilagodili brzo mijenjajućoj tehnologiji. 

Sudjelovanje je besplatno, no broj mjesta je ograničen. Studenti se mogu prijaviti za sudjelovanje na adresu zagreb.legal.hackers@gmail.com 

pfz

21. 3. 2018. u 13:48

Obavijesti o stipendijama za Tajvan i Francusku objavljene su na adresi:

http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/ostale-mogucnosti-stipendiranja/ 

 

Tajvanski program stipendiranja za studente nudi: 1) stipendije za studente koji žele upisati redovni studij (degree programme) na preddiplomskoj, diplomskoj ili doktorskoj razini te 2) stipendije u trajanju od 1 godine, 6 mjeseci tj. u trajanju od 2 mjeseca za studente koji žele učiti mandarinski kineski u ak. god. 2018./19. Rok za prijavu je 30. travanj 2018.

Vlada Francuske Republike raspisala je natječaj za 1) jezične stipendije za studente (rok za prijavu je 20. ožujak 2018.) te 2) stipendije za studij i stručno usavršavanje za sva znanstvena područja namijenjene mladim stručnjacima i studentima (rok za prijavu je 15. travanj 2018.).

Nina Tepeš


Jean Monnet Advanced Seminar in EU Criminal Law and Policy (2018): Enhancement of Victims’s Protection within the EU: Building Mutual Trust Between the EU Member States


The course will be held in Dubrovnik from April 22-28, 2018.

Renata Požgaj

Udruga Pravnik organizira 12. Natječaj pravnikove stručne prakse. To je izvorni projekt Udruge Pravnik koji omogćuje studentima stručnu praksu kako bi se upoznali i s praktičnim aspektom prava i prije 5. godine, kad je praksa nastavni predmet, i na taj način se diferencirali od ostalih studenata na budućem tržištu rada.

Prijave traju do petka, 23.3.2018.

Sve informacije su dostupne na pravnik.hr i Facebook stranicama Udruge.

Danijel Relković

Drage kolegice i kolege, 

pozivamo sve zainteresirane studentice i studente da nam pošalju svoje radove za objavu u prestižnom studentskom časopisu - Pravnik...

 

Danijel Relković

13. 3. 2018. u 11:25
Uređeno: 13. 3. 2018. u 11:27
pfz

8. 3. 2018. u 08:17

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Telekom d.d. sklopili su sporazum o suradnji u organiziranju praktične nastave za studente Fakulteta. 

Hrvatski Telekom d.d. objavljuje natječaj za prijem na praksu u trajanju od 3 mjeseca za studente treće i viših godina pravnog studija. Mogu se javiti studenti zainteresirani za rad u gospodarstvu i na pitanjima ICT regulacije, tržišnog natjecanja, zaštite osobnih podataka i telekomunikacijske regulative.

Svoje prijave, koje moraju sadržavati životopis i motivacijsko pismo, studenti mogu slati na adresu martino.pekas@t.ht.hr

pfz

3. 3. 2018. u 16:58
Uređeno: 3. 3. 2018. u 17:00

Na temelju čl. 7. st. 1. Pravilnika o Dekanovoj nagradi i postupku predlaganja dodjele Rektorove nagrade, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Igor Gliha raspisuje natječaj za dodjelu Dekanove nagrade u kategoriji pisanih radova (jedan do tri autora).

Prijava na natječaj za dodjelu Dekanove nagrade, uz dva ispisana primjerka rada i izjavu o izvornosti kojom se potvrđuje da je rad izvorni rezultat autorovog istraživanja te da u njegovoj izradi nisu korišteni drugi izvori osim onih navedenih u radu, podnosi se Odboru za poticanje izvrsnosti studenata Fakulteta putem pisarnice Fakulteta, a elektronska inačica rada u .pdf obliku putem elektronske pošte izvrsnost@pravo.hr, do petka, 4. svibnja 2018. u 14:30 sati.

Autor prijavljenog rada mora imati mentora. Mentor mora biti osoba s akademskom titulom doktora znanosti u polju kojem pripada tema rada.
Mentor je obvezan izraditi pisano mišljenje o radu u kojem će ocijeniti ispunjenost svakog od kriterija iz članka 14. Pravilnika i obrazložiti svoju ocjenu. Mentor je obvezan pisano mišljenje izraditi ispunjavanjem obrasca objavljenog uz ovu obavijest o natječaju i u natječajnom ga roku predati Odboru za poticanje izvrsnosti studenata u elektronskoj inačici u .pdf obliku putem elektronske pošte izvrsnost@pravo.hr.

 

 

Posebno napominjemo da studenti koji žele svoje radove prijaviti pored Dekanove nagrade i za Rektorovu nagradu moraju podnijeti zasebnu prijavu sukladno natječaju za dodjelu Rektorove nagrade.

 

Natječaj za dodjelu Dekanovih nagrada u kategorijama iz čl. 5. st. b, c, d i e Pravilnika o Dekanovoj nagradi i postupku predlaganja dodjele Rektorove nagrade bit će objavljen do 15. rujna 2018. godine.

 

pfz

3. 3. 2018. u 16:30
Uređeno: 3. 3. 2018. u 16:41

Na temelju odredbi čl. 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisuje Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2017./2018. Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu 
https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/ Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim 
identitetom. Ako studenti ne znaju korisničku oznaku ili zaporku, za pomoć se mogu obratiti administratoru matične ustanove.

Rok za prijavu na Natječaj je petak*4. svibnja 2018. do 16 sati.


Natječaj i Pravilnik nalaze se u privitku, a također ih možete naći na web stranici Sveučilišta u Zagrebu:
http://www.unizg.hr/istrazivanje/istrazivanje-i-inovacije/nagrade-za-posebna-postignuca/rektorova-nagrada/

 

pfz

Stockholm Uviversity, Department of Law objavio je poziv na sudjelovanje u ljetnom programu u trajanju od dva došest tjedana. Kako se radi o partnerskom sveučilišu, studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu oslobođeni su plaćanja školarine te snose samo troškove smještaja i društvenih događanja.

 

Rok za prijavu je 31. ožujka 2018. godine. Kako su nominacije moguće samo putem Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, mole se zainteresirani studenti da se jave na email adresu: ntepes@pravo.hr.

Za dodatna pitanja o programu, molimo obratiti se na email adresu: summer@sbs.su.se

 

Nina Tepeš


9. 9. 2016. u 12:18
Uređeno: 11. 9. 2017. u 13:40

PLAĆANJE PARTICIPACIJE TROŠKOVA STUDIJA...

Danijel Relković

23. 1. 2018. u 10:27

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu nas je obavijestio da su na poveznici http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/medunarodne-ljetne-skole/ objavljene informacije o ljetnim školama koje su poslala partnerska sveučilišta.

Dodatne ponude bit će objavljene kako ih Ured bude zaprimao.

 

Nina Tepeš

Postupnik je vidljiv na poveznici 

 

Renata Požgaj

18. 5. 2017. u 07:17
Uređeno: 18. 5. 2017. u 11:50

Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu partnerska je ustanova u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca, u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj. Projekt...

Danijel Relković

Microsoft Office 365 je skup usluga koje se nalaze u oblaku i pružaju mnoštvo funkcionalnosti, omogućavaju zajednički rad te 1 TB prostora za pohranu dokumenata. Uslugama se pristupa pomoću elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, a uz to svakom je profesoru, studentu i djelatniku javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta omogućena i instalacija alata Office 365 ProPlus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

Više o usluzi može se vidjeti na poveznici http://www.srce.unizg.hr/office365/

Danijel Relković

Copyright (C) 2018 - Pravni Fakultet u Zagrebu, Sva prava pridržana