Otvoren je poziv za prijave za sudjelovanje na PhD kolokviju iz međunarodnog i europskog prava. Poziv je namijenjen studentima doktorskih studija koji već imaju temu za doktorat te iznimno i osobama koje su doktorirale u posljednje tri godine. Teme radova (doktorata) koji će se izložiti na kolokviju moraju biti vezane za europsko ili međunarodno pravo. Cilj kolokvija je upoznavanje polaznika s istraživačkim metodama, akademskim pisanjem, načinima objave radova uz samostalno istraživanje i korištenje biblioteke. Dio kolokvija će biti usmjeren na izlaganje i raspravu tema doktorata i istraživanja polaznika kolokvija.

Kolokvij se održava na Europa institutu (Saarland University, Saarbrücken, Njemačka) od 02. do 07. prosinca 2019. (datumi uključuju dane za putovanje). Trošak smještaja kao i trošak puta (za polaznike iz Hrvatske riječ je o lump sum iznosu od 350 Eura) financira se iz projekta SEE | EU Cluster of Excellence in European and International Law (http://www.see-eu-cluster.eu/).

Rok za prijavu je 14. studeni 2019. Prijave se šalju na sljedeće e-mail adrese: see-eu-cluster@europainstitut.de i coordinator@seelawschool.org. Prijava mora sadržavati ispunjeni obrazac (Application form), životopis, popis objavljenih radova i sažetak istraživanja (max. 10 stranica). Prijavi je moguće priložiti i preporuku.


Application form

Call for Application

Popis obavijesti